Hopfällbar motionscykel

Vad är en hopfällbar motionscykel?

Standard motionscyklar är oftast bra och stabila men ibland kan man vara i behov av en mer flexibel cykel som inte är så tung och som enkelt går att plocka undan i förrådet eller garderoben när den inte används. Då passar det perfekt med en hopfällbar träningscykel. Det finns modeller som är anpassade för dig som har ett begränsat utrymme att nyttja för din träning hemma.

Just med tanke på dem som bor trångt i storstäder, och inte har plats för ett helt eget komplett gym, utan som behöver ställa undan cykeln i mellan träningspassen. Det finns faktiskt både smidiga, hopfällbara och stabila cyklar som ger dig en effektiv utmanande träning.

Vill du ta del av lite snabb fakta då kan du besöka https://sv.wikipedia.org/wiki/Motionscykel
där hittar du intressant läsning i ämnet motionscyklar.

Många välkända träningsredskapstillverkare har förstått det ökade behovet för detta och börjat tillverka dessa hopfällbara cyklar, för att underlätta förvaringen, och göra att de tar minimal plats i hemmet.

Tänk på detta när du ska skaffa en hopfällbar motionscykel?

Funktioner

Först bör du fundera på vilka funktioner du behöver för att kunna genomföra den träning du önskar. dom flesta modellerna har liknande funktioner men ibland kanske det är något speciellt man önskar ha tillgång till.

Eluttag

Sedan bör du veta var kommer du att placera din cykel och har du tillgång till något eluttag? Det finns träningscyklar som har en liten display och som endast drivs med batteri och sedan finns det andra modeller som kräver ström. Det kan även vara skönt att kunna träna i ett rum som har tillgång till vettig ventilation och på vår och sommar kan det vara skönt att kunna träna ute, kanske på balkongen eller på tomten. Om du då har en variant som enbart behöver batteri så är det klart enklare att träna var man vill.

Användarvikt
De flesta modeller klarar en användarvikt på ca 100-150 kilo, men vissa modeller klarar upp till 200 kilo. I de flesta fall är det de billigare cyklarna som tål lite mindre jämför med de dyrare varianterna. dom hopfällbara cyklarna tål ofta lite mindre användarvikt. Ha även detta i åtanke när du ska välja modell.

Användare

Är ni flera som ska använda maskinen så är det smart att välja en liten motionscykel som lätt kan ställa in för att anpassas både för stora och små cyklister.

Budget

Nu är det dags att fundera ut hur mycket man anser att det är värt att betala för en cykel. Ofta vill man ju så klart betala så lite som möjligt, men man bör akta sig för att köpa dom allra billigaste no name cyklarna. Dessa kan vara tillverkade med ett sämre material och ofta sälj dom i butiker som inte erbjuder någon service ett support överhuvudtaget.

Var kan man köpa en hopfällbar motionscykel?

Vi anser att det finns 3 par online butiker som har låga priser bra service och kundsupport. Dessa är traningspartner, sporttema och sportgymbutiken. Här kommer en sammanfattning och kort recension av dessa online butiker för träningsutrustning.

Sporttema

Dom startade 2003 och har trygghet för kunden och enkelhet som viktiga ledord. Dom erbjuder även en monterings service mot tillägg. Dom levererar Fraktfritt har 30 dagars öppet köp och en lägsta pris garanti på 110%.
Lägsta-pris-garanti 110%. Det innebär att om du beställer från dom och att du sedan hittar varan till ett lägre pris hos en annan återförsäljare ger dom samma pris + ytterligare 10 % av mellanskillnaden.

dom får betyget 5/5 främst för den unika prisgarantin och deras service.

Traningspartner

Dom startade 2006 har mer än 20 års erfarenhet av att sälja träningsredskap, dom kan hjälpa dig med den utrustning du önskar . dom ger dig en professionell rådgivning samt support monterings- och en rikstäckande service & support. Dom har också öppet köp i 30 dagar. Deras priser och utbud är bra.

dom får 4 av 5 främst för deras support och utmärkta service.

Sportgymbutiken

Dom startades 2000 i Tidaholm som en ren webbshop . Dom erbjuder idag ett brett sortiment av träningsprodukter till privatpersoner, företag, föreningar, myndigheter, gym och andra motionsanläggningar. Det som gör dom till ett vettigt val är främst deras stora utbud och deras bra service möjligheter . Dom erbjuder fri frakt på alla köp över 799kr.

Dom får också 4 av 5 för deras breda utbud och bra priser. dom har också bra service och reparationer.

Köp en Hopfällbar motionscykel här

Snart kommer vi ge dig tre tips på hopfällbara träningscyklar i olika prisklasser så att du själv kan avgöra vilken modell och prisnivå som passar dig bäst. Ett snabb tips är X-Bike hopfällbar motionscykel
från inSPORTline som du finner hos sporttema. Den är smidig har enkla funktioner och har fått mycket bra kundbetyg.

Hoppas att du i denna artikel fann bra information som gör det enklare för dig att välja en bra och prisvärd produkt som passar dina önskemål och krav. Men tillgång till hemma träning så är det enklare att komma igång och hålla ingång träningen utan att hitta på ursäkter för att hoppa över träningen.

Lämna en kommentar